Неустоима скумрия плакия

05/10/2020
"Скумрия плакия определено резонира на апетита ни днес - какво чудо е, че открихме точната рецептата"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 532
  • Преглеждания за месеца834
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 кг
  • кисели краставички - 6 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • дафинов лист
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията, измийте я и я нарежете на котлети.

Осолете и оставете за около 30 минути, за да си поеме от солта.

Обелете лука и го нарежете на ситно.

В тава за печене сложете олиото и добавете лука.

Гответе в загрята фурна до омекване на лука.

Добавете червения пипер, доматения сок и захарта.

Наредете рибата.

Добавете нарязаните на ситно кисели краставички.

Овкусете с черен пипер и дафинов лист.

Изпечете до готовност на вкусната плакия.

Скумрия плакия - вкусно и леко ястие с риба!

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар