Начин на приготвяне
С помощта на миксер разбийте яйцето заедно със заквасената сметана и мекото масло. Добавете едно пакетче ванилия на прах и щипка захар.
Настържете кората на един лимон и заедно със сока на половин прибавете към сместа.
Брашното пресейте заедно с бакпулвера. Започнете да го добавяте към основната смес лъжица по лъжица. Разбъркайте на често. В началото може да си служите с кухненски прибор, но на финала полученото тесто омесете с ръце.
Получава се меко тесто, което не бива да залепва нито по ръцете, нито по площта (кухненска подложка). Покрийте тесто в фолио и го оставете да си почине 15 минути.
След което разточете на тънък лист. Разрежете първо вертикално, после хоризонтално на малки парченца.
Загрейте подходящ съд с олио.
Щом температурата достигне своя връх, изпържете бухтите до златисто.
Готовите бухти лимонени възглавнички извадете с решетъчна лъжица и поставете в чиния, застлана с домакинска хартия.
Тя ще поеме излишната мазнина от закуската ви.