Начин на приготвяне
Бананите се обелват и нарязват на колелца. Заливат се с рома и изцедения лимон (запазват се 2 с.л. от сока) и се поръсват със захарта.
Разбъркват се и се оставят така от половин до 1 час.
След това се приготвя сместа за бухтичките.
В купа се изсипва брашното. Към него се добавя нишестето, размито в млякото. Накрая се добавят солта, олиото и заделените 2 с.л. лимонов сок и се разбърква добре до хомогенна смес, подобна по гъстота на смес за кекс.
Взимат се по 1-2 кръгчета банан, пускат се в сместа, с лъжица се обръщат, за да са целите в смес.
С лъжицата се взимат по двете парченца заедно с още малко смес и се слагат в сгорещено олио да се изпържат, първо, от едната страна, а после и от другата.
Когато всички лимонови бухтички с банан са изпържени, се сервират поръсени с пудра захар.