Начин на приготвяне
Сипваме парчетата тиква в тавичка и добавяме водата.
Слагаме във фурната на 200 градуса и печем до омекване.
Намачкваме тиквата и добавяме 1 ч.ч. захар и есенцията портокал.
Разбъркваме и връщаме във фурната.
Печем до изпаряване на течността и леко карамелизиране.
Изваждаме и оставяме за малко да се охлади.
Разбиваме яйцата с останалата захар. След това добавяме рикотата и отново разбиваме.
Наливаме прясното мляко, добавяме ваниловата захар и изливаме върху тиквата.
Печем крем карамела на 160 градуса 1 час до получаване на стегната консистенция.
Оставяме крем карамела с тиква и рикота да изстине напълно и прибираме в хладилника за една нощ.
Коментари