Уникално Трилече с кондензирано мляко

09/10/2020
"Когато разрежете класическото Трилече, може и да заплачете от удоволствие и очакване, вкусът и видът му са еднакво привлекателни"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 130
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 120 г
  • захар - 120 г
  • ванилия - 2 прахчета, 4 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - за намазняване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Включете фурната да загрява до 180 градуса.

Разбийте яйцата и захарта, ванилията с щипка сол до пухкава въздушна пяна. Това отнема поне 7-8 минути, но е задължително, защото в това Трилече не се използва набухвател и колкото по-пухкави направите яйцата, толкова по-сполучлив ще бъде.

Може да използвате и практиката да разбиете отделно жълтъци и белтъци, като захарта се слага към жълтъците. След като едната и другата смес са достатъчно пухкави, се обединяват в едно с плавно разбъркване.

2. Пресявайте на малки части брашното към пухкавата яйчена смес и плавно разбърквайте с шпатула, докато се усвои.

3. Сипете в намазнена с масло тава 22 см диаметър, ако имате възможност да е с откопчаващо дъно, би било по-добре.

4. Изпечете за 20 минути в предварително загрятата фурна.

5. Готовия блат за сладкиша веднага обърнете върху поднос, като откопчаете формата и минете с нож по дъното за всеки случай, за да се отлепи лесно, ако на места е залепнал.

6. Върнете в тавичката, обръщайки блата на обратно, и надупчете с шишче.

7. Разбийте кондензираното мляко с течната сметана и прясното мляко.

Залейте и оставете сиропирания сладкиш да се напои за няколко часа.

Уникално Трилече с кондензирано мляко - класика, която си заслужава да се опита!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар