Начин на приготвяне
Разбийте яйцето и захарта с бъркалка. Добавете брашно и сол. Разбъркайте сместа. Включете мекото масло, без да натискате твърде силно.
Оформете топка и оставете настрана в хладилника за 30 минути.
Поставете и разстелете равномерно тестото за пай в тавичка с подвижно дъно. Предварително го запечете за 15 минути при 170°C .
Приготвяне на пълнежа:
Разтопете шоколада на водна баня. Дръпнете настрана.
Бързо разбийте яйцата със захарта с бъркалка. Включете в тиквеното пюре. Добавете течната сметана и разбъркайте добре, докато всичко стане гладко и хомогенно.
Изсипете половината в купа, а останалата половина в друга купа.
В първата купа добавете подправките (канела, джинджифил, индийско орехче) към сместа. Смесете ги добре.
Във втората купа добавете разтопения шоколад. Смесете добре.
Изсипете сместа от тиква и шоколад върху изпечения леко блат за пай. Загладете.
Внимателно изсипете сместа от тиква и подправки отгоре.
Печете тиквения пай 40 минути при 180°C.
Извадете от фурната вълшебния тиквен пай с шоколад, оставете да се охлади.
Насладете се!