Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Вълшебен тиквен пай с шоколад

Вълшебен тиквен пай с шоколад

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Вълшебен тиквен пай с шоколад
Снимка: Ivelina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Пригответе се да бъдете омагьосани от този вълшебен тиквен пай с шоколад - парченце от него дава супер сили"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 250 г
  • масло - 120 г
  • пудра захар - 90 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 бр. щипка
  • Пълнеж
  • тиквено пюре - 500 г от печена тиква
  • тъмен шоколад - 150 г над 50% какао
  • захар - 100 г
  • течна сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л. (можете да замените с есенция ром)
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка настърганo
  • портокалова кора - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето и захарта с бъркалка. Добавете брашно и сол. Разбъркайте сместа. Включете мекото масло, без да натискате твърде силно.

Оформете топка и оставете настрана в хладилника за 30 минути.

Поставете и разстелете равномерно тестото за пай в тавичка с подвижно дъно. Предварително го запечете за 15 минути при 170°C .

Приготвяне на пълнежа:

Разтопете шоколада на водна баня. Дръпнете настрана.

Бързо разбийте яйцата със захарта с бъркалка. Включете в тиквеното пюре. Добавете течната сметана и разбъркайте добре, докато всичко стане гладко и хомогенно.

Изсипете половината в купа, а останалата половина в друга купа.

В първата купа добавете подправките (канела, джинджифил, индийско орехче) към сместа. Смесете ги добре.

Във втората купа добавете разтопения шоколад. Смесете добре.

Изсипете сместа от тиква и шоколад върху изпечения леко блат за пай. Загладете.

Внимателно изсипете сместа от тиква и подправки отгоре.

Печете тиквения пай 40 минути при 180°C.

Извадете от фурната вълшебния тиквен пай с шоколад, оставете да се охлади.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: