Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа с печено пиле и коприва

Супа с печено пиле и коприва

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Супа с печено пиле и коприва1 / 2
19/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко филе - от 1 пиле, Печено
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • фиде - 2 шепи
  • целина - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • коприва - 1 ч.ч. замразена
  • сол - на вкус
  • краве масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползваме бялото месо на едно печено пиле.

Нарязваме го на дребно и го слагаме на котлона в тенджера с около 1.5 студена вода.

Към пилешкото добавяме моркова и пащърнака, нарязани на дребно.

Режем картофите на кубчета и прибавяме и тях.

Овкусяваме пилешката супа със сол и варим, докато зеленчуците омекнат.

Пет минути преди да изключим котлона, слагаме фидето.

Най-накрая прибавяме и пресните подправки целина и магданоз, копривата и лъжица краве масло.

Поднесете полезната супа с печено пиле и корпива за обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: