Овчи обреден курбан

АсмарАсмарНовак
28/09/2013
"Щом сте нарекли да правите курбан с овче месо - то направете го по тази рецепта, няма да сгрешите "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 966
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • овче месо - 1.5 кг с кост
  • лук - 200 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • бахар - 1 зълно
  • соб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво изплакнете овчето месо и го накиснете в студена вода поне за 4 часа. Извадете го, сложете го в подходяща тенджера и го залейте със студена вода. Кипнете и варете на тих огън, като периодично отпенвате Оставете месото да ври поне 60 минути.

Добавете подправките и ситно нарязания лук и варете още 25 минути.

Извадете свареното месо, обезкостете го и го разпределете в чинии. Залейте с бульона от варенето и поднесете горещо. По желание може да поръсите с малко пресен джоджен.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар