Овчи обреден курбан

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
124
229
28/09/2013
"Щом сте нарекли да правите курбан с овче месо - то направете го по тази рецепта, няма да сгрешите "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 289
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • овче месо - 1.5 кг с кост
  • лук - 200 г
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • бахар - 1 зълно
  • соб
* мерки и количества
Курбан Чорба

Начин на приготвяне

Хубаво изплакнете овчето месо и го накиснете в студена вода поне за 4 часа. Извадете го, сложете го в подходяща тенджера и го залейте със студена вода. Кипнете и варете на тих огън, като периодично отпенвате Оставете месото да ври поне 60 минути.

Добавете подправките и ситно нарязания лук и варете още 25 минути.

Извадете свареното месо, обезкостете го и го разпределете в чинии. Залейте с бульона от варенето и поднесете горещо. По желание може да поръсите с малко пресен джоджен.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар