Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с пушена моцарела и рикота

Пуешки бутчета с пушена моцарела и рикота

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пуешки бутчета с пушена моцарела и рикота5 / 5
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Крехки пуешки бутчета, които ще хапвате, приготвени с рикота и моцарела - тази рецепта радва небцето"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • пушена моцарела - 100 г
  • рикота - 250 г
  • кисело мляко - 400 г
  • ракия - 50 мл
  • дафинов лист - 6 бр.
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват и измиват много добре.

Слагат се в тенджера с дафинов лист 3 бр., ракията и студена вода.

Варят се 60 мин, като периодично се отпенват.

След като се сваряват, се изваждат и се оставят да се охладят.

Бутчетата се обезкостяват и се нарязват на едри парчета.

Месото се слага в тенджера с капак.

Киселото мляко, рикотата и нарязаната на едро пушена моцарела се разбъркват с пасатор.

Прибавя се солта и зехтина и се разбърква с пасатора.

Сместа се изсипва върху месото.

Прибавят се пуешките бутчета с пушена моцарела и рикота се дафинов лист 3 бр.

Пече се 20 мин под капак на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: