Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Паниран карфиол със сос от сирене

Паниран карфиол със сос от сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Паниран карфиол със сос от сирене
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Сервирайте панирания карфиол с апетитен сос от сирене, за да си топнат гостите и да им е още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • брашно от лимец - 4 с.л.
  • брашно от ориз - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • къри
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива много добре и се начупва на малки парчета.

Слага се в тенджера със студена вода.

Вари се 20 мин след завиране, след което котлонът се изключва и тенджерата се оставя на котлона за 10 мин.

След това карфиолът се изважда с решетъчна лъжица.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавят се брашното от лимец и ориз.

Разбърква се много добре и се прибавя солта и зехтин 3 с.л.

Разбърква се много добре.

Всяко парче карфиол се потапя в сместа от всички страни и се пържи в сгорещен зехтин на средна температура.

Панираният карфиол се обръща се от всички страни.

Сиренето с киселото мляко се разбъркват с пасатор.

Прибавя се брашното на прах, къри и зехтин 3 с.л.

Разбърква се много добре.

Панираният карфиол със сос от сирене се сервира като мезе за вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: