Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сочни свински джолани със зеленчуци

Сочни свински джолани със зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочни свински джолани със зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
14
"Вземете по-голяма тава, защото ще има с какво да я напълните - свински джоланчета и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 3 бр. обезкостени
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 5 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джоланите на едри и еднакви по големина парчета, измийте и подсушете месото.

Поставете го в голяма тава с капак, поръсете с черен и червен пипер, кимион и сол на вкус и разбъркайте добре.

Затворете капака на тавата и оставете за 6-8 часа на студено място. Полейте маринованото месо с 1 ч.ч. бяло вино и 2-3 с.л. олио, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 1 час.

През това време почистете лука, морковите и картофите, нарежете на едри парчета, посолете ги на вкус и поръсете с риган.

След изминалия един час печене на джолана на фурна, разпределете зеленчука върху него. Затворете капака на тавата и продължете печенето за още 40 минути.

Сочно и ароматно ястие за гости - сочни свински джолани със зеленчуци, месо с гарнитура в едно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: