Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с пащърнак и зеленчуци на фурна

Свинско с пащърнак и зеленчуци на фурна

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Свинско с пащърнак и зеленчуци на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Желаем добър апетит с порция свинско със зеленчуци на фурна - вкусната вечеря винаги е чудесен завършек на деня"

Необходими Продукти

  • свинско месо ~ 600 г (свински гърди с кост)
  • картофи - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • пащърнак - 100 г
  • печурки - 200 г гъби
  • чесън - 2 глави
  • масло - 70 г
  • вода - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едро, овкусете с подправките и запържете за 2-3 мин в маслото.

Измийте, почистете и нарежете зеленчуците (без чесъна).

Прехвърлете ги в тавичка и ги поръсете с малко сол и черен пипер.

Отгоре разпределете месото и целите глави чесън.

Добавете водата и залейте с останалото от пърженето масло.

Покрийте с алуминиево фолио и пъхнете свинското със зеленчуци във фурната за 35 мин на 250°C.

След това махнете фолиото, намалете градусите на 200 и допечете свинското с пащърнак и зеленчуци на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: