Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско със сметана и пармезан

Свинско със сметана и пармезан

Viktoriq KutlevaViktoriq Kutleva
Новак
1116
Свинско със сметана и пармезан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
11 мин.
Порции
4
"Сметаната и пармезанът допринасят много за страхотния вкус на това ястие със свинско"

Необходими Продукти

  • свински врат - 500 г
  • лук - 5 средни глави
  • пармезан - 200 г
  • сметана - за готвене 1 тубичка
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио
  • масло - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на тънки ивици (жулиени), а лука - на полумесеци.

Овкусяваме месото със соевия сос, сол и пипер.

В тава, предварително намазана с олио, слагаме заедно месото, лука и виното, завиваме с фолио и слагаме в предварително загрята фурна на 200 °C за 1 час.

След това месото се поръсва с пармезана и се залива със сметаната.

Връщаме тавата със свинското със сметана във фурната, докато ястието се запече до златисто.

По желание поръчваме с пресен магданоз свинско със сметана и пармезан.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: