Безглутенови сладки с тиква

15/10/2020
"Какво друго да спретнем в сезона на тиквата, освен тиквени сладки без глутен и с много приятен вкус"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • тиква - 100 г сварена и пюрирана
  • овесено брашно - 200 г
  • брашно от елда - 30 г
  • олио - 50 г + за намазняване на ръцете
  • портокалов сок - 40 мл прясно изцеден
  • прясно мляко - 40 мл (може соево или кокосово)
  • кафява захар - 110 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. (безглутенов)
  • сладко - по избор (или крем за слепване)
* мерки и количества
Слепени Сладки

Начин на приготвяне

Двата вида безглутеново брашно се смесват в купа с бакпулвера. В случая аз си смелих сама овесени ядки, така че да остане малко по-едро, просто да не е съвсем на прах.

Към брашната се изцежда портокаловият сок, сипва се млякото, олиото, захарта и пюрираната тиква.

Замесва се тесто, което остава леко лепкаво. Ако е рядко, се добавя още малко брашно, от което изберете, или ако е твърдо - още сок, пюре или мляко.

Сладките се оформят с намазнени ръце, за да не лепне тестото. Взима се количество колкото орех, овалва се на топче и после се сплесква и поставя в тава върху хартия за печене. Оставя се разстояние между всяка сладка.

Тавата се пъха в загрята на 180 градуса фурна и сладките се пекат 15-20 минути или докато започнат да ухаят и придобиват загар.

Когато са готови и изстинат сладките се слепват две по две със ваше любимо сладко или безглутенов крем.

Безглутеновите сладки с тиква са готови.

Метална щипка за торти и сладки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална щипка за торти и сладки
11.99 лв.
Виж ››

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар