Есенна пита Цвете

15/10/2020
"Радваме се на есента с тази страхотна питка цвете за повод и за всеки ден - когато и да я приготвите, ще се хапне за минути"
Приготвяне50 мин.
Готвене55 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

В купа пресях брашното и добавих солта. Половината мляко загрях и в него размих маята с 1 с.л. брашно и захарта. Оставих за около 20 мин. да се удвои.

В друга купа разбих яйцата, останалото прясно мляко, киселото мляко и олиото. Когато маята е готова, я прибавих към яйцата и разбърках.

Направих кладенче в брашното и изсипах маята и яйцата. Замесих меко тесто и прехвърлих на набрашнен плот, за да го доомеся хубаво и да почнат да се появяват мехурчета.

Преместих в купа да втаса за около 50 мин. на топло във фурната, на леко отворена врата и включена на 50 градуса.

След това премесих тестото и разделих на 9 части, 7 направих на топчета и наредих във външния кръг. От другите две направих цветенцата в центъра - разточих на две кори и с чаша изрязах кръгчета.

По пет кръгчета мажа с олио и слагам със застъпване. Навивам на рулце и режа на две. Така от едно рулце стават две цветенца.

После мажа питката с цяло яйце, 2 с.л. прясно мляко и малко олио и оставям за още 15 мин. да почине. Загрявам фурната на 200 градуса през това време.

Пека есенната пита цвете около 55 мин. На 20-25 мин. от печенето завивам с хартия. Във фурната сложих и чашка с вода на дъното.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар