Постни сладки кошнички

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Постни сладки кошнички
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Тези толкова сладки постни кошнички ще се превърнат в любим десерт на всички вкъщи, гарантираме за това!"

Необходими Продукти

  • За тестото на кошничките
  • брашно от спелта - 220 г (можете да замените с обикновено)
  • оризово брашно - 80 г
  • кокосова захар - 50 г или светлокафява захар
  • зехтин - 60 мл зехтин
  • соево мляко - 120 мл
  • сол - 1 щипка
  • сода за хляб - върхът на чаена лъжичка
  • ванилия - 1 щипка
  • лимонова кора - настъргана на вкус
  • За крема
  • соево мляко - 400 мл ванилово
  • брашно - 35 г
  • кафява захар - 45 г светла или подсладител
  • ванилия - върхът на чаена лъжичка
  • лимонова кора - настъргана кора на вкус
  • ягоди - 250 г или други плодове за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви истинска веганска рецепта на така обичаните сладки кошнички! За тези постни кошнички реших да ви дам и подходящата рецепта за крем, с който да ги напълните, защото е точно за този вид кошнички.

Започнете с приготвянето на тестото: В голяма купа смесете брашното от спелта, оризовото брашно, захарта, солта, ванилията, настърганата лимонова кора и содата за хляб. Оформете кладенче и изсипете зехтина в центъра.

Започнете да месите, като добавяте соевото мляко. Ако нямате проблеми с непоносимостта, можете да замените соевото мляко с краве мляко. Меси се на ръка, докато се получи гладко тесто. Оформете питка и я приберете в хладилника, за да си почине, увита в лист прозрачно фолио за половин час.

Докато тестото почива, пригответе крема. В тенджера смесете брашното, захарта и малко настъргана лимонова кора (около половин чаена лъжичка). Добавяйте студеното мляко по малко, като разбърквате с бъркалка, за да не се образуват бучки.

Когато получите гладка смес без бучки, добавете останалото мляко и сложете тенджерата на котлона, като продължавате да бъркате, докато кремът се сгъсти (това ще отнеме около 10-15 минути). След като кремът се сгъсти, свалете го от огъня и добавете ванилията. Покрийте крема с найлоново фолио и го оставете да се охлади.

Разточете 2/3 от тестото до дебелина около 5 мм, изрежете кръгчета малко по-големи от формичките ви за мъфини, опитайте височината, да е до половината на формичката, но ако искате и догоре. Ръбовете трябва да са добре долепени и направете малки резки в горната част на тестото, да са по-естетични и изравнени. Можете да ги изпечете заедно с крема или отделно.

Аз ги приготвям и по двата варианта. Ако ги печете заедно с крема, изсипете крема, като го разнесете с лъжица. Добавете плодове по избор или прескочете тази стъпка. Печете във фурната на 180 градуса за около 25-30 минути. Извадете ги, когато леко порозовеят!

След като са готви, оставете ги да се охладят и украсете по ваш вкус дори можете само да поръсете с пудра захар и да се насладете на кошничките! Брашното от спелта можете да замените с обикновено, но оризовото не ви съветвам да променяте.

Постните сладки кошнички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: