Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Есенна яхния със сьомга

Есенна яхния със сьомга

Есенна яхния със сьомга
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
17/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Есента е време за... яхния със сьомга - изненадващо и вкусно, но с перфектната рецепта няма как да е друго"

Необходими Продукти

  • сьомга - 150 г филе
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/3 глава
  • олио - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • топено сирене - 50 г ементал
  • топено сирене - 50 г чедър
  • черен пипер - 2 щипки - за поръсване
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, морковите и целината. Нарязваме ги на малки кубчета и ги сипваме в тавичка. Добавяме и сьомгата, също нарязана на дребно.

Заливаме с олиото и водата. Посоляваме и покриваме с алуминиево фолио.

Печем на 200 градуса 30 минути. Махаме фолиото и добавяме топените сирена. Разбъркваме и връщаме яхнията във фурната за още 10 минути.

Сервираме нашата есенна яхния със сьомга, поръсена с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: