Начин на приготвяне
Обелват се картофите и морковът, нарязваме на парченца. Чушката се почиства и нарязва на лентички, тиквичката на полумесеци.
Загрява се олио и запържваме лук, чушка, моркови. След 3-4 минути добавяме нарязани кубчета картофи и тиквичката, за да се запържат и те.
Сипваме доматено пюре, добавяме червен пипер, разбърква се и наливаме топла вода да покрие продуктите.
Поръсва се сол, нарязани скилидки чесън, магданоз и чубрица. Готви се на тих огън огън до готовност на картофите.
Разбърква се брашното с малко вода и сипваме на тънка струя да размъти гозбата.
След като клокне се изключва и сервираме яхнията с нарязан пресен магданоз.
Постната есенна яхния е готова.