Боб чорба по манастирски

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
481
2k
872
934
6
18/10/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Боб Чорба

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предната вечер.

На другия ден се измива бобът, отцежда се и се слага да се вари в 2 литра вода.

Когато водата заври, се намалява котлонът и се оставя бобът да къкри около 1 час.

Нарязват се зеленчуците на дребно, с изключение на скилидките чесън - те се разрязват на две.

Зеленчуците се прибавят към почти сварения боб.

Отделно в сгорещено олио се запържва червеният пипер. Той бързо изгаря, затова трябва бързо да се свали от котлона и да се прибави към боба.

След това се слагат и подправките и се оставя боб чорбата да къкри още няколко минути, докато се смесят всички вкусове и омекнат зеленчуците.

Боб чорбата по манастирски е готова.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар