Ориз с яйце, оризово фиде и магданоз

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
246
1k
733
287
3
18/10/2020
"Малко по-различно ястие с ориз, което обаче сме убедени, че ще включите в списъка с любими рецепти"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 2 бр. пликчета
  • яйца - 4 бр.
  • оризово фиде - 1/2 дълъг сноп
  • сушен лук - 2 с.л.
  • магданоз - 1 бр. връзка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се слагат 2 л. вода, която се завира.

Оризовите пликчета се слагат във врящата вода.

Прибавя се сушеният лук и сол. Вари се 20 мин. под капак.

След като се свари, пликчета ориз се изваждат от водата.

Оризът се изсипва в съд, като пликчета се разрязват.

В тиган с незалепващо покритие се слага зехтин, който се загрява на средна температура. Прибавя се фидето, което се начупва.

След като фидето се запържи, се прибавя оризът. Разбърква се много добре.

Прибавят се яйцата и се разбърква до пълното изпържване на яйцата. Прибавя се магданозът, който е ситно нарязан, и солта.

Разбърква се много добре и оризът на тиган се сваля от огъня.

Оризът с яйце, оризово фиде и магданоз е готов.

Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Гответе каквото си поискате във вашия нов дълбок тиган с капак! Има незалепващо каменно покритие, което гарантирате съвършено приготвянето на любимите ястия. Дръжката на тигана е термоизолираща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар