Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Кокошка с ориз, магданоз и моркови на фурна

Кокошка с ориз, магданоз и моркови на фурна

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кокошка с ориз, магданоз и моркови на фурна
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Каквото и да си говорим, това ястие с пиле от магазина просто няма как да се получи толкова добре"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • кокошка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • бульон - 6 ч.ч. прецеден
  • сол
  • джоджен
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - млян
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се нарязва на порции, измива се много добре. Слага се тенджера с вода. Варим нарязаните парчета от кокошката. Слагаме щипка сол при кокошката. След като заври се отпенва. След отпенване слагаме в бульона 3-4 зърна черен пипер. Варим до почти пълна готовност но месото, но не да e много сварено, защото после ще го печем във фурната.

Нарязваме лука на ситно. В тиган с горещо олио запържваме лука. Моркова нарязваме на колелца и го слагаме при лука. Изчистваме ориза и го измиваме. Прибавя се измитият ориз при лука и се запържва докато стане прозрачен.

Към края се добавя и щипка сол, черен пипер смлян. В подходяща тава слагаме ориза. Върху ориза нареждаме порциите сварена кокошка, но без гръбнака (него си го оставяме за супа).

Прецеждаме бульона с голяма цедка и наливаме част от него. Разбъркваме с дървена лъжица в тавата. Нарязваме джоджен. Поръсваме отгоре и печем в умерена фурна. Изцеждаме сока на 1/2 лимон.

След като ястието е почти готово поливаме със сока от лимона равномерно. Покриваме с фолио и пак слагаме да печем.Да ви е сладко! Вкусна рецепта, която знам от интернет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Няма нищо по-вкусно от домашното месо !
03.07.2016 15:15