Начин на приготвяне
Хлябът се нарязва на тънки филийки.
Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва със зехтин.
Нарежда се един ред тънко нарязани филийки от хляб от лимец с квас, като всяка филийка, след като се нареди, се намазва със зехтин.
Яйцата се разбъркват на пяна. Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя към яйцата.
Разбърква се много добре. Прибавя се кисело мляко и зехтин. Разбърква се много добре.
Половината от сместа се изсипва върху наредените филийки.
Отгоре се нареждат един ред лимецови филийки, които се намазват със зехтин.
Изсипва се останалата смес. Залива се със зехтин.
Хлебната баница се пече в предварително загрята фурна 40 може Мин. на 180 градуса.
Хлебната баница с лимец и квас е готова.