Пържени тиквички с гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
499
2k
898
959
7
19/10/2020
"Пържените тиквички с гъби са доста питателно ястие, така че препоръчваме да го хапнете с любима свежа салата"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и нарязват на кръгчета. Подаряват се и се оставят около 15 минути.

След това се отцеждат от отделилата се вода.

Царевичното нишесте се размива с малко вода, но да не е гъсто като кашичка.

Всяко парченце тиквичка се овалва в брашно, потапя се в сместа от царевичното нишесте и водата и се изпържва в сгорещено олио.

Когато пържените тиквички са готови, се осоляват и се оставят настрана.

Гъбите се нарязват не на много дребно, защото ще се свият при термичната обработка, а чесънът и магданозът се накълцват на ситно.

В сгорещено олио се запържват гъбите. Когато покафенеят, се прибавя сол, разбъркват се и се похлупват с капак.

Когато се отдели вода от гъбите, се прибавя чесънът заедно с магданоза и мащерката.

Оставя се още няколко минути на котлона, докато се поизпари отделилата се вода.

Тиквичките се сервират топли с гъби отгоре.

Пържените тиквички с гъби е тежко ястие и се препоръчва да се яде в комбинация със салата.

Ренде за краставици и тиквички на спирали
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ренде за краставици и тиквички на спирали
3.99 лв.
Виж ››

Красиво оформени краставици и тиквички само с няколко движения и помощта на тази лесна за почистване в съдомиялна ренде острилка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Чудесна комбинация от вкусове. Благодаря за идеята!
1
0