Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и нарязват на кръгчета. Подреждат се и се оставят около 15 минути.
След това се отцеждат от отделилата се вода.
Царевичното нишесте се размива с малко вода, но да не е гъсто като кашичка.
Всяко парченце тиквичка се овалва в брашно, потапя се в сместа от царевичното нишесте и водата и се изпържва в сгорещено олио.
Когато пържените тиквички са готови, се осоляват и се оставят настрана.
Гъбите се нарязват не на много дребно, защото ще се свият при термичната обработка, а чесънът и магданозът се накълцват на ситно.
В сгорещено олио се запържват гъбите. Когато покафенеят, се прибавя сол, разбъркват се и се похлупват с капак.
Когато се отдели вода от гъбите, се прибавя чесънът заедно с магданоза и мащерката.
Оставя се още няколко минути на котлона, докато се поизпари отделилата се вода.
Тиквичките се сервират топли с гъби отгоре.
Пържените тиквички с гъби е тежко ястие и се препоръчва да се яде в комбинация със салата.
Коментари