Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Паниран чили карфиол на фурна

Паниран чили карфиол на фурна

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Паниран чили карфиол на фурна
Снимка: Ася Заевска
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Горещо предястие, което ще разпали апетита още повече - паниран чили карфиол"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • чили сос - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички.

Смесете в купа брашното, солта, водата и жълтъка - трябва да получите гъста каша. Потопете и намажете с нея розичките, след което ги подредете в тава покрита с хартия за печене.

Печете карфиола на фурна, предварително загрята на 160 градуса, за 30 мин.

Разтопете маслото на среден огън. Добавете към него предварително скълцани скилидките чесън. Оставете за 30 сек. и добавете меда, чили соса и соевия сос. Разбъркайте и снемете от огъня.

Веднага щом извадите панирания карфиол от фурната, го залейте с пикантната смес. Разбъркайте добре, за да могат всички розички да се овкусят с нея.

За още по-добър ефект поднесете панирания чили карфиол на фурна с едно или няколко домашни люти чушлета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: