Меки сладки с тиква и мед

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
806
4k
4k
1k
4
22/10/2020
"Подслаждаме деня с домашни тиквени сладки с мед - мекички, вкусни, просто идеалните сладки"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции45
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • За сладките
  • тиква - 2 ч.ч. (настъргана)
  • вода - 1 ч.ч.
  • шарлан - 10 с.л. (слънчогледово масло)
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • сода - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 1 пакетче
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч.
  • канела - 1 ч.л. равна
  • За меден пълнеж
  • мед - около 6 с.л. пълни (гъст пчелен)
  • орехи - около 2 шепи (фино натрошени)
  • канела - около ½ ч.л. равна (на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникално меки веган тиквени сладки! Ето и как можем лесно да ги сътворим:

Настъргваме тиквата и я сваряваме в кипналата вода, като докато се вари – захлупваме тенджерката, за да не се изпари твърде бързо водата. След като омекне – отхлупваме и продължително разбъркваме с дървена плоска бъркалка.

След малко сваляме от котлона и пасираме с пасатор до фино пюре. Отново връщаме на котлона и докато продължаваме да разбъркваме с дървената бъркалка – прибавяме 6 с.л. от шарлана (нерафинирано слънчогледово масло) и кафявата кристална захар.

Щом сместа малко поври – добавяме содата, ванилията и меда и сваляме от котлона. Докато е още топло, разбърквайки с телена бъркалка – сипваме постепенно бялото, типовото и царевичното брашно, така че да получим гладка смес – много по-гъста от кексово тесто.

Прибавяме канелата за още по-приказен аромат и вкус на сладките с тиква, и накрая добавяме и останалите 4 с.л. шарлан, за да не е много лепкава сместа. С помощта на две супени лъжици оформяме сладки (не е важно да са идеална форма, но е добре да са овални) и ги поставяме в плоска тава, постлана с хартия за печене, на не голямо разстояние едни от други.

Печем на 180°C за около 15-20 минутки, като ги следим да не прегорят от долната страна. Получават се около 45 сладки (зависи от големината).

Готовите оставяме да изстинат малко, преди да ги отлепим внимателно от хартията (с помощта на шпатула). Докато се пекат сладки, по желание може разбъркаме гъст пчелен мед с фино натрошени орехи и канела на вкус.

Намазваме половината сладки (вече изстинали) и ги слепваме с останалите.

Но и без медения пълнеж сладките са много вкусни и нежни.

Ароматни и много меки сладки с тиква и мед – постни вълшебства за есенния сезон!

Чудно Вкусно!

Метална кутия за мъфини и бисквити - кръгла-18%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за мъфини и бисквити - кръгла
4.90 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Мъфини и бисквити, бонбони и сладкиши, за всички ще намерим място в тази стилна метална кутия

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар