Меки сладки с тиква и мед

Меки сладки с тиква и мед6 / 6
22/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
45
"Подслаждаме деня с домашни тиквени сладки с мед - мекички, вкусни, просто идеалните сладки"

Необходими Продукти

  • За сладките
  • тиква - 2 ч.ч. (настъргана)
  • вода - 1 ч.ч.
  • шарлан - 10 с.л. (слънчогледово масло)
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • сода - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 1 пакетче
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч.
  • канела - 1 ч.л. равна
  • За меден пълнеж
  • мед - около 6 с.л. пълни (гъст пчелен)
  • орехи - около 2 шепи (фино натрошени)
  • канела - около ½ ч.л. равна (на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникално меки веган тиквени сладки! Ето и как можем лесно да ги сътворим:

Настъргваме тиквата и я сваряваме в кипналата вода, като докато се вари – захлупваме тенджерката, за да не се изпари твърде бързо водата. След като омекне – отхлупваме и продължително разбъркваме с дървена плоска бъркалка.

След малко сваляме от котлона и пасираме с пасатор до фино пюре. Отново връщаме на котлона и докато продължаваме да разбъркваме с дървената бъркалка – прибавяме 6 с.л. от шарлана (нерафинирано слънчогледово масло) и кафявата кристална захар.

Щом сместа малко поври – добавяме содата, ванилията и меда и сваляме от котлона. Докато е още топло, разбърквайки с телена бъркалка – сипваме постепенно бялото, типовото и царевичното брашно, така че да получим гладка смес – много по-гъста от кексово тесто.

Прибавяме канелата за още по-приказен аромат и вкус на сладките с тиква, и накрая добавяме и останалите 4 с.л. шарлан, за да не е много лепкава сместа. С помощта на две супени лъжици оформяме сладки (не е важно да са идеална форма, но е добре да са овални) и ги поставяме в плоска тава, постлана с хартия за печене, на не голямо разстояние едни от други.

Печем на 180°C за около 15-20 минутки, като ги следим да не прегорят от долната страна. Получават се около 45 сладки (зависи от големината).

Готовите оставяме да изстинат малко, преди да ги отлепим внимателно от хартията (с помощта на шпатула). Докато се пекат сладки, по желание може разбъркаме гъст пчелен мед с фино натрошени орехи и канела на вкус.

Намазваме половината сладки (вече изстинали) и ги слепваме с останалите.

Но и без медения пълнеж сладките са много вкусни и нежни.

Ароматни и много меки сладки с тиква и мед – постни вълшебства за есенния сезон!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: