Начин на приготвяне
Разбийте сметаната с ванилията и есенциите и накрая добавете какаото, като разбъркате внимателно до усвояването му. Приберете в хладилник.
Разбийте на твърд сняг белтъците със захарта. За да не са сурови, аз ги бия на водна баня при слаба температура.
Смесете внимателно сметаната с белтъците, а ако желаете, си добавете още малко какао за по-интензивен шоколадов вкус и цвят.
Накрая сложете течния шоколад и само леко го разпространете с шпатулата, за да стане на конци в сместа или просто да се вижда, а не да се слива съвсем с останалите съставки.
Сипете в съд, удобен за замразяване, който добре да се затваря, и приберете във фризера, за да стегне и се полузамрази.
Семифредото не става твърдо, колкото и време да прекара във фризера - леко и ефирно е. Но ако по някаква причина сте го държали много дълго и е по-втвърдено, то трябва да го оставите да се отпусне преди да сервирате.
Загребвайте с лъжица за сладолед или обикновена такава и напълнете купички, които може да декорирате по ваш вкус.
Другият вариант е да сте полузамразили шоколадовото семифредо в красива форма, покрита със стреч фолио, и така да го извадите лесно и поднесете целия.
Да ви е сладко!