Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Семифредо»Шоколадово семифредо

Шоколадово семифредо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Шоколадово семифредо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Тази рецепта за семифредо ще се превърне в любимия десерт на всички шоко маниаци"

Необходими Продукти

  • сметана - 250 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • есенция - 2 - 3 капки (ром и лешник)
  • белтъци - 2 бр. от големи яйца
  • какао - 3 с.л. /100% натурално/
  • течен шоколад - 3 с.л. на стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с ванилията и есенциите и накрая добавете какаото, като разбъркате внимателно до усвояването му. Приберете в хладилник.

Разбийте на твърд сняг белтъците със захарта. За да не са сурови, аз ги бия на водна баня при слаба температура.

Смесете внимателно сметаната с белтъците, а ако желаете, си добавете още малко какао за по-интензивен шоколадов вкус и цвят.

Накрая сложете течния шоколад и само леко го разпространете с шпатулата, за да стане на конци в сместа или просто да се вижда, а не да се слива съвсем с останалите съставки.

Сипете в съд, удобен за замразяване, който добре да се затваря, и приберете във фризера, за да стегне и се полузамрази.

Семифредото не става твърдо, колкото и време да прекара във фризера - леко и ефирно е. Но ако по някаква причина сте го държали много дълго и е по-втвърдено, то трябва да го оставите да се отпусне преди да сервирате.

Загребвайте с лъжица за сладолед или обикновена такава и напълнете купички, които може да декорирате по ваш вкус.

Другият вариант е да сте полузамразили шоколадовото семифредо в красива форма, покрита със стреч фолио, и така да го извадите лесно и поднесете целия.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: