Солен пай с тиквички и ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
519
2k
929
1k
7
24/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се смесват с вода малко по малко, докато се получи тесто. Добавя се и малко мазнина към края на месенето.

Готовото тесто се завива в прозрачно фолио и се оставя в хладилника да постои поне 2 часа.

За плънката на вкусния пай с тиквички се измива оризът и се слага да се свари с 1 ч.ч. вода.

През това време се обелват и настъргват тиквичките. Лукът се нарязва на дребно. Когато оризът е готов, се сваля от котлона.

В сгорещено олио се запържва за кратко лукът и се добавя захарта. Малко след това се прибавят останалите подправки, а след това и тиквичките.

Бъркат се 1-2 минути и се захлупват с капак. След още 1-2 минути се мах капакът и се прибавя оризът. Оставя се плънката на котлона без капак до готовност на тиквичките.

Ако накрая все още има течност в тенджерата, може да се изцеди и сухата плънка да се прехвърли в купа или дълбока чиния. Тук се добавя наситненият копър, ако се ползва. Оставя се да поизстине.

След това върху по-голямо парче хартия за печене или алуминиево фолио се поръсва брашно и там се разточва тестото.

В средата се разпределя плънката и краищата на тестото се прегъват навътре.

Чудният солен пай се слага да се пече в загрята на 160 градуса фурна първо само на долен реотан, а после и на двата.

Бележка: Същият този солен пай с тиквички и ориз може да се направи и с 2 намачкани сварени картофа вместо с ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар