Начин на приготвяне
Нарязах две малки тиквички, без да ги беля, на тънки шайби. Тиквичките поръсих със сол и разбърках.
Отцедих и нарязах две топки моцарела също на тънки парчета.
Ползвах охладено бутер тесто, което развих и оставих върху хартията.
Изрязах две ленти от него, а останалото тесто заедно с хартията сложих в правоъгълна тава с размер, малко по-малък от тестото.
Така се образува и малък борд.
Надупчих тестото с вилица и го намазах с няколко лъжици домашен сос за пица и паста. Други подправки не съм слагала, защото сосът е доста ароматен, но може да добавите подправки по ваш вкус.
Върху соса наредих резени тиквички, като ги редувах с резени моцарела и леко ги застъпвах.
Поръсих тиквичките обилно с настърган пармезан и полях с малко зехтин.
Отгоре наредих отрязаните ленти бутер тесто като решетка.
Сложих соления пай да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути или до златист загар.
Соленият бутер пай с тиквички е готов.