Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен бутер пай с тиквички

Солен бутер пай с тиквички

редакция:
Солен бутер пай с тиквички
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Страхотен и много ароматен солен пай с тиквички и моцарела"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • сос за пица - 4 с.л.
  • тиквички - 2 бр.
  • моцарела - 200 г
  • пармезан - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах две малки тиквички, без да ги беля, на тънки шайби. Тиквичките поръсих със сол и разбърках.

Отцедих и нарязах две топки моцарела също на тънки парчета.

Ползвах охладено бутер тесто, което развих и оставих върху хартията.

Изрязах две ленти от него, а останалото тесто заедно с хартията сложих в правоъгълна тава с размер, малко по-малък от тестото.

Така се образува и малък борд.

Надупчих тестото с вилица и го намазах с няколко лъжици домашен сос за пица и паста. Други подправки не съм слагала, защото сосът е доста ароматен, но може да добавите подправки по ваш вкус.

Върху соса наредих резени тиквички, като ги редувах с резени моцарела и леко ги застъпвах.

Поръсих тиквичките обилно с настърган пармезан и полях с малко зехтин.

Отгоре наредих отрязаните ленти бутер тесто като решетка.

Сложих соления пай да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути или до златист загар.

Соленият бутер пай с тиквички е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: