Лимецова пица с четири сирена

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
246
1k
733
287
3
25/10/2020
"Всеки семеен уикенд у дома трябва да се отбелязва подобащао - с вкусна лимецова пица например"
Приготвяне140 мин.
Готвене20 мин.
Общо160 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Апетитна лимецова пица с четири сирена.

Квасът се разбърква с топлата вода.

Прибавя се захарта и солта.

Разбърква се много добре и се оставя за 30 мин., за да шупне.

След шупване на кваса, сместа се изсипва в брашното.

Замесва се меко тесто за пица, като се прибавя периодично зехтина.

Тестото се слага в набрашнена купа, завива се с фолио и се оставя за 1 час, за да удвои обема си.

След като втаса, тестото се разделя на три части.

Всяка част се разточва върху набрашнена повърхност.

Слага се в предварително намазана със зехтин тава за домашна пица.

Зехтинът за сос - 100 мл, с червения пипер се разбъркват с пасатор.

След като се постави в тавата, пицата се намазва със соса от зехтин и червен пипер.

Поръсва се с чесън на прах.

Отгоре се нарежда натрошеното сирене и рикота.

Моцарелата се нарязва на кръгчета и се нарежда по края.

В средата се слага настърган на едро кашкавал.

Поръсва се с босилек и риган.

Печем пицата със сирена в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато краищата на пицата се изпекат до златисто.

Иноксова тава за пица 28 см-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Иноксова тава за пица 28 см
24.00 лв.
18.48 лв.
Виж ››

С подходящата тава за пица лесно ще се превърнете в майстори-пицари у дома. Направете най-тънките и хрупкави пици лесно и бързо. Нуждаете единствено от иноксова тава за пица, която ще намерите при нас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар