Домашни еклери с лек ванилов крем

ЛюбоБЛюбоБ
Новак
2
21
1
27/10/2020
"Вземете си късче от Рая под формата на еклерче с ванилов крем - ще ви наложи да направите двойна доза, убедени сме"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 275
  • Преглеждания за месеца780
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 200 г вода се слага 100 г олио и се слага да заври. Към тях се приготвя 1 ч.ч. брашно при непрекъснато бъркане.

Щом стане хомогенна смес, се отстранява от котлона и се оставя да се охлади.

Едно по едно се добавя 4 яйца и се бъркат, докато стегне гладко парено тесто.

След което в намазнена тавичка се слагат по 1 ч.л. от сместа и се пече в умерена фурна до зачервяване

Приготвяне на крема:

700 мл прясно мляко се слага да заври. Към него се добавят предварително разбитите яйца, захарта, брашно, ванилия и останалото мляко.

Бърка се, докато сместа стане гладка и с гъстота на боза. Свали се от котлона кремът за еклери. Добавя се 50 г масло и се бърка, докато е топло.

Кремът се пълни в еклерите с шприц или чист голяма спринцовка.

При печене еклерите бухват и в тях се образуват кухини, в които да се вкара кремът.

Ако кухина няма, то може еклерът да се разреже с нож и да се напълни с крем.

Може домашните еклери с лек ванилов крем да се поръсят с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Изглеждат добре, ако тази снимка е ваша!
0
0