Начин на приготвяне
За крема:
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме по малко от брашното и 3/4 от прясното мляко.
Останалото мляко слагаме да заври и постепенно прибавяме яйчената смес. Варим до сгъстяване на крема, като разбъркваме, махаме от котлона и добавяме ванилията.
За тестото:
Към пресятото брашно прибавяме размекнатото масло, захарта, яйцата и ванилията.
Замесваме нелепнещо тесто, което разточваме на кора с дебелина 1 см, от която изрязваме кръгчета, които наместваме във формички, като притискаме тестото и към стените, набождаме ги с вилица.
Печем тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути, охлаждаме ги и ги пълним с крема, поръсваме ги с малки бисквитки.
Охлаждаме в хладилник и сервираме след 24 часа.