Моята парена туршия

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
463
2k
2k
565
1
26/10/2020
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 884
  • Преглеждания за месеца2136
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • моркови - 2 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • червени чушки - 1 кг
  • карфиол - 1 голяма глава
  • целина - 1/2 глава
  • целина листа - 2 стръка цели
  • корнишони - 2 кг
  • сол - 4 ч.л.
  • оцет - 1 л
  • вода - 2 л
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бахар - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера сипваме водата, оцета, олиото, захарта, солта, бахара и черния пипер.

Слагаме на котлона да кипне. Добавяме стръкчетата целина.

Нарязваме зелените домати, морковите, целината и корнишоните на тънки филийки в отделни съдове.

Начупваме карфиола на розички, а чушките нарязваме на едри парчета.

Бланшираме последователно морковите, целината, зелените домати, карфиола и чушките във врящата марината за по 3-4 минути. Изваждаме ги с решетъчна лъжица в една обща голяма и дълбока тава.

Добавяме и корнишоните, които не трябва да се бланшират.

Объркваме хубаво всичко и пълним бурканите почти догоре.

С черпак сипваме от горещата марината почти до ръба на бурканите.

Затваряме плътно капачките и стерилизираме чрез варене за 4-5 минути.

Прибираме бурканите с туршията на хладно и тъмно място.

Ако желаете, може да си оставите в една купичка за директна консумация парена туршия, защото и така е вкусна.

Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор
42.00 лв.
Виж ››

Ако ви предстои готвене за някакво събитие, не се тревожете, защото емайлираната тенджера от 12 л ще ви се притече на помощ. Тенджерата има красива декорация и капак за удобно съхранение на храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар