Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Палачинкова торта Коледна принцеса

Палачинкова торта Коледна принцеса

МарияМария
Новак
1714923
Палачинкова торта Коледна принцеса
Снимка: Мария
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Коледната принцеса е красива и вкусна палачинкова торта, която нямаме търпение да вкусим"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • вафли - 3 бр. с шоколадова глазура
  • банани - 4 бр.
  • извара - 2 ч.ч. безсолна
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките, първо, разбийте яйцата и захарта с миксер. Към разбитите яйца и захар добавете водата, а след това малко по малко и брашното, което сте пресяли преди това. Накрая добавяте млякото и солта и отново разбърквате добре.

За пърженето на палачинки загрейте тигана и го намажете с бучка от маслото, с големина на грахово зърно.

Можете да ползвате и олио вместо масло. След като палачинката се зачерви, я обърнете от другата страна. В зависимост от големината на тигана ще се получат десетина палачинки.

След като са готови палачинките, приготвяме крема. В съд разбъркваме изварата, млякото, ваниловата захар и пудрата захар. Нарязваме на кръгчета бананите.

Нарязваме на тънки парченца вафлите. В голяма чиния за сервиране поставяме първата палачинка. Намазваме я с крем и подреждаме парченца банани.

След следващата палачинка мажем с крем и слагаме от натрошените вафли и така, докато свършат палачинките.

След това слагаме крем отгоре и отстрани на вкусната палачинкова торта.

В средата поръсваме с парченца от натрошените вафли, а в краищата на палачинкова торта Коледна принцеса подреждаме парченца банани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: