Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Палачинкова торта Спаначена принцеса

Палачинкова торта Спаначена принцеса

Палачинкова торта Спаначена принцеса
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Знаете ли приказката за Спаначената принцеса, която била толкова вкусна, че всички по земята тръпнели в очакване на нейното пристигане... и ние сме така"

Необходими Продукти

  • палачинки - 10 бр.
  • пилешко филе - 400 г
  • майонеза - 400 г свежа с лимонов вкус
  • кашкавал - 200 г
  • кисели краставички - 10 бр.
  • черен пипер млян
  • ряпа - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • сол
  • масло - 50 г
  • бейби спанак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до пълна готовност. Охладете ги и ги обелете.

Загрейте оребрен тиган, добавете маслото и изпечете пилешкото филе до готовност.

Нарежете пилешкото филе и киселите краставички на ситно. Смесете ги заедно и добавете майонезата. Овкусете със сол и черен пипер млян. Оставете част от майонезата за намазване на страните на палачинковата торта.

Сложете една палачинка в подходяща чиния за нареждане на солената торта.

Намажете със сместа, настържете картоф и го разстелете, сложете втора палачинка и работете така до изчерпване на количеството.

Завършете с палачинка и намажете тортата изцяло с майонеза с лимонов вкус.

Поръсете тортата с настърган кашкавал. Облепете и стените ѝ.

Отгоре наредете листенца от бейби спанак.

В средата на апетитната палачинкова торта Спаначена принцеса оформете цвете от тънко нарязана, бяла ряпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: