Начин на приготвяне
За палачинките:
Двете яйца се разбиват с малко сол и последователно се прибавя брашно, мляко, олиото, топла вода, отново брашно, редувайки ги до получаване на гладка смес с гъстота като боза.
Изпичат се девет палачинки в сгорещен тиган, на който дъното се намазва с капки олио с помощта на четка.
За плънката:
Сметаната и майонезата се смесват и се разбъркват с лъжица в купа, от която се отделя малко за украса.
Подготвят се различни смеси в отделни съдове, например така: кисели настъргани краставички и настъргано филе на едро ренде; настъргания кашкавал и настъргани белтъци; нарязани стерилизирани гъби, нарязани маслини без костилка и каперси.
Във всяка купичка се прибавят по две лъжици от сметановата смес и се разбърква.
Сглобяване на тортата:
Първата палачинка се поставя в тортена чиния, намазана с тънък слой лъжица майонеза. Нанася се част от първата смес и така се редуват палачинки и смес.
През три палачинки два пъти се поръсва със сладка царевица, каперси и грах. Тортата се подмазва отгоре с тънък слой от отделената сметана, изтегляйки към периферията, така че да потече леко отстрани като украса.
Украсете своята палачинкова торта по желание.
Аз поръсих в средата с натрошени жълтъци и украсих с фунийки от филе.
Солената палачинкова торта Грахова принцеса е готова.
Коментари