Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Загрейте тиган с 3 с.л. зехтин и го запържете до златисто. Извадете и заделете.
Обелете картофа и го нарежете на колелца. Изпържете ги от двете страни в същата мазнина.
Извадете и също заделете. Добавете ориза и пържете до прозрачност.
Върнете месото вътре и налейте 5.5 ч.ч. вода. Добавете подправките и изчакайте да заври. Прехвърлете в гювеч.
Подредете колелцата картоф отгоре, нарежете домата (също на колелца) и сложете цялата глава чесън.
Печете гювеча в студена фурна на 250 градуса за около 10-15 минути, а след това намалете на 190-200 и печете до готовност.
Сервирайте в дълбоки чинии свинските гърди в глинен гювеч с лимон и чеснова майонеза.