Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сочен сладкиш с поширани круши

Сочен сладкиш с поширани круши

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Сочен сладкиш с поширани круши
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Сочен сладкиш, в който с наслада забождаме вилицата... и улучваме поширана круша"

Необходими Продукти

  • За пошираните круши
  • круши - 6
  • мед - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • вода
  • канела
  • ванилия
  • кардамон
  • карамфил
  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г размекнато
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме крушите. Поставяме в дълбока тенджерка виното, меда и подправките (канела, ванилия, кардамон). Оставяме да кипнат.

След това добавяме крушите и доливаме с вода, така че да ги покрие.

Варим за около 15-20 мин. След това ги изваждаме, изцеждаме и ги оставяме да се охладят.

Прецеждаме течността и също я оставяме да се охлади.

През това време приготвяме сместа за тестото. С помощта на миксер разбиваме яйцата и маслото. Добавяме едно по едно яйцата, а след това и прясното мляко.

Пресяваме брашното заедно с какаото и към тях добавяме бакпулвера. Разбъркваме сухите съставки и ги добавяме към течната смес. Разбъркваме с дървена лъжица или шпатула до получаване на хомогенна смес.

Поставяме хартия в кръгла тавичка за печене. Изсипваме кексовата смес и подреждаме отгоре почистените и нарязаните на филийки круши.

Печем сладкиша с круши на 180 градуса за около 30 мин.

Когато сладкишът се охлади, заливаме с част от течността, в която сме варили крушите.

Оставяме сочния сладкиш с поширани круши за поне 2-3 часа в хладилник преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Изглежда добре
03.11.2020 20:23