Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сочен пандишпанов сладкиш с поширани круши

Сочен пандишпанов сладкиш с поширани круши

Сочен пандишпанов сладкиш с поширани круши
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Толкова сочен, толкова вкусен, никой не може да му устои"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • круши - 3 - 4 бр. средно големи
  • кафява захар - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • кокос - карамелизиран за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените и обелени круши на две. Загрейте водата със захарта, добавете бялото вино към крушите.

Варете на тих огън, докато крушите започнат да омекват. Извадете ги от течността и ги подсушете.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 4 с.л. на гъст сняг. В отделен съд разбийте жълтъците с останалите 4 с.л. захар до побеляване.

Съединете яйчените смеси и прибавете постепенно пресятото брашно и какао. Добавете и бакпулвера и разбъркайте.

Изсипете сместа в подходяща тавичка и наредете отгоре крушите.

Изпечете в загрята фурна за около 20 мин. Още топъл, полейте плодовия сладкиш с охладената течност, в която сте поширали крушите.

Поръсете с карамелизиран кокос.

Сочният пандишпанов сладкиш с поширани круши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: