Начин на приготвяне
Нарежете почистените и обелени круши на две. Загрейте водата със захарта, добавете бялото вино към крушите.
Варете на тих огън, докато крушите започнат да омекват. Извадете ги от течността и ги подсушете.
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с 4 с.л. на гъст сняг. В отделен съд разбийте жълтъците с останалите 4 с.л. захар до побеляване.
Съединете яйчените смеси и прибавете постепенно пресятото брашно и какао. Добавете и бакпулвера и разбъркайте.
Изсипете сместа в подходяща тавичка и наредете отгоре крушите.
Изпечете в загрята фурна за около 20 мин. Още топъл, полейте плодовия сладкиш с охладената течност, в която сте поширали крушите.
Поръсете с карамелизиран кокос.
Сочният пандишпанов сладкиш с поширани круши е готов.