Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Таханов хляб със сланина и чубрица

Таханов хляб със сланина и чубрица

Таханов хляб със сланина и чубрица
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • орехов тахан - 200 г
  • оцет - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сланина - 50 г
  • чубрица - 2 с.л.
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този таханов хляб със сланина и чубрица разбиваме хубаво яйцата и добавяме тахана.

Бъркаме до хомогенна смес и прибавяме оцета, след това и содата.

Режем сланината на тънко и я прибавяме последно с чубрицата.

Слагаме хартия за печене върху тясна и дълбока тавичка и печем кето хляба на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: