Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирено пиле с бирени картофи

Бирено пиле с бирени картофи

Бирено пиле с бирени картофи
Снимка: Стефани Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Бирено пиле с бирени картофки - освен да си отворите една бира, не виждаме какво друго можете да направите"

Необходими Продукти

  • За пилешкото
  • пилешки пържоли - 1.2 кг от бут /може и филе/
  • зелен пипер - 1 бр.
  • бира - 1/2 кенче
  • лук - 2 глави
  • подправки - къри, черен пипер, сол, чесън
  • За картофите
  • картофи - 1 кг
  • бира - 1/2 кенче
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • барбекю сос - или кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще уточня първо, че пилешкото се прави в тенджера на котлона, а картофките на фурна и първо започвам с картофите.

След като са обелени, измити и нарязани, ги овкусявам с подправките и добавям половин кенче бира. Слагам ги на 180°C във фурната за около 30-40 минути, като преди да са готови, им слагам малко маргарин и ги запичам само отгоре за около 10-тина минутки.

Пилешкото си го нарязвам на парченца - по-едри, по-дребни - няма никакво значение, нарязвам си и зеленчуците.

Слагам малко олио да загрява и слагам първо тях да се запържат.

Когато добият нужния цвят, добавям и месото. Когато и то вече се запържи, слагам подправките, разбърквам добре, оставям го 5 минутки и добавям бирата. Около 20-тина минути му трябват до пълна готовност.

Още едно уточнение - можете да използвате каквито продукти желаете за биреното пиле с бирени картофи, аз лично имах тези в хладилника и за това добавих тях, но може да добавите царевичка, цветни пиперки, моркови, всеки каквото желае по негов вкус

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: