Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Златоградска баклава по оригинална рецепта

Златоградска баклава по оригинална рецепта

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Златоградска баклава по оригинална рецепта
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Тази година празничната баклава ще бъде златоградска - приготвена по оригинална рецепта"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • локум - 1 кутия
  • орехи - 250 г смлени
  • масло - 125 г
  • олио - 125 мл
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазнена тава си поставяме две кори, намазняваме ги, поставяме орехови ядки и няколко резенчета локум.

Така редуваме, като завършим с кори. Нарязваме баклавата на парченца и слагаме няколко бучки масло.

Печем в предварително загрята фурна на 150°C за около 20-25 минути.

Оставяме баклавата да се охлади.

През това време си приготвяме сиропа.

В тенджера поставяме водата и захарта и слагаме на котлона до разтапяне на захарта.

Заливаме баклавата с топлия сироп.

Оставяме на хладно за едно денонощие преди консумация.

По-желание преди печене върху златоградската баклава по оригинална рецепта може да сложите по-парченце орехче на всяко парче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: