Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Бисквитено парфе с кисело мляко и шоколад

Бисквитено парфе с кисело мляко и шоколад

Бисквитено парфе с кисело мляко и шоколад
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
01/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Нежно бисквитено парфе, което ще бъде като сладка глътка въздух в напрегнат ден"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета обикновени
  • краве масло - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 кофички 3, 6%
  • пудра захар - 3 с.л.
  • банани - 2 бр. меки
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • шоколад - 200 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите, маслото, меда и какаото в блендер до получаване на лепкава смес, подобна на бисквитено тесто.

Сипваме в покрита с фолио правоъгълна форма. Заглаждаме и оформяме основа.

Намачкваме бананите в купа. Добавяме пудрата захар и киселото мляко. Разтопяваме шоколада на водна баня.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го, за да се разтопи и го сипваме в млечната смес. Изсипваме 2/3 от сместа върху бисквитената основа.

Към останалата бяла смес със желатина добавяме разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме на части върху бялото парфе, като с лъжицата изтегляме, за да се получат шарки меланж.

Прибираме в хладилника за една нощ.

Нарязваме бисквитеното парфе с кисело мляко и шоколад на правоъгълници и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Отлично
10.05.2022 22:30