Сладкиш ябълков карамел

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Сладкиш ябълков карамел
Снимка: Мария Симова
1 / 2
03/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Този ябълков сладкиш е сред златните ретро рецепти, които завинаги ще останат в рецептурника"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г + 4 с.л. за ябълките
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 100 г разтопено
  • ябълки - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем.

Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте.

Добавете разтопеното, но не горещо масло, разбъркайте отново до гладка еднородна смес.

Покрийте дъното на форма за торти (24 см в диаметър) с хартия за печене.

Намажете стените и хартията с масло. Почистете ябълките от семенната част, нарежете на кубчета и ги поставете на дъното на формата равномерно.

Поръсете с 4 с.л. захар и 2 с.л. кокосови стърготини, отгоре сипете кексовото тесто, заравнете.

Поставете формата с ябълковия сладкиш в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 20 минути до готовност.

Вкусен и мек сладкиш ябълков карамел, който ще ви грабне от първата хапка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: