Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Варени гевреци без мая

Варени гевреци без мая

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Варени гевреци без мая
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Топъл чай и варено геврече - това си е идеалната закуска за топла, уютна сутрин у дома"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • краве масло - 1 с.л. разтопено
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • кисело мляко - 100 мл
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко сложете 1 ч.л бакпулвер. Разбъркайте и оставете настрани, докато шупне сместа.

Докато това стане, пресейте брашното в отделна купа. В него сложете разтопеното масло, сол, захарта и 50 мл вода.

Към тези продукти сложете и киселото мляко.

Започнете да замесвате тесто. Получава се меко, леко лепкаво.

Разделяме тестото на 8-10 части. Всяка част правим на топка. В средата и правим дупка и въртейки с ръце, оформяме гевреци.

Взимаме голяма тенджера и слагаме в нея поне 2 литра вода да заври.

Подготвяме си и тава, покрита с хартия за печене.

Взимаме гевреците и един по един потапяме във врялата вода.

В момента, в който изплуват, ги вадим с решетъчна лъжица и подреждаме в тавата.

Слагаме варените гевреци да запечем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.

Тези варени гевреци без мая са подходящи за из път, за пикник, за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Изглеждат добре!
04.11.2020 19:25