Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Лимонов пудинг на фурна

Лимонов пудинг на фурна

Лимонов пудинг на фурна
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свеж лимонов пудинг - рецептата е с точните количества и с перфектния завършен вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • течна сметана - 1/2 ч.ч.
  • натурално нишесте - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимонова кора - 1/2 ч.л. настъргана
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - за намазване
  • захарни пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме нишестето с 1/2 ч.ч. от млякото.

Разбъркваме хубаво яйцата със захарта. Наливаме сметаната, останалото мляко, лимоновия сок, разбъркваме, добавяме разтвореното нишесте и лимоновата кора, отново разбъркваме и изливаме в намазана с масло малка дълбока форма за печене.

Поставяме я в по-голяма форма, наполовина пълна със студена вода.

Поставяме във фурната, включваме на 180°C и печем домашния пудинг около 40 минути.

Оставяме лимоновия пудинг да се стегне на стайна температура за една нощ.

Отрязваме парчета лимонов пудинг на фурна, поставяме чинийки, поръсваме със захарни пръчици и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: