Пилешка кавърма с гъби

ДаниелаДаниела
Новак
43834
Пилешка кавърма с гъби
Снимка: Даниела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"В сезона на кавърмата ви предлагаме супер рецепта за пилешка с гъби и още любими, вкусни съставки"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • през - 4 стръка
  • чушки - 4 бр.
  • гъби - 1/2 бурканче
  • кисели краставички - 4 бр.
  • доматено пюре - бурканче от 260 г
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • чесън - Скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на кубчета, слага се на котлона, малко да се свари, след което се запържва за малко.

След това се изважда от съда и там се запържват нарязаният праз и чушките.

След като са почти готови, пак се връща пилешкото филе за около 5 минути.

Добавя се доматеното пюре, гъбите и киселите краставички, чесънът. След около 5 минути се добавят и подправките към кавърмата.

При сервиране пилешката кавърма с гъби се поръсва с магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава кавърма стана!
04.12.2023 19:57