Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Зеленчукова манджа с патладжан, пипер и гъби

Зеленчукова манджа с патладжан, пипер и гъби

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Зеленчукова манджа с патладжан, пипер и гъби5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ароматна, вкусна, богата зеленчукова манджа за гладници, която ще ви спаси винаги, когато нямате много време за готвене"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 на кубчета
  • лук - 1 глава голяма, нарязан
  • зехтин - 6 с.л. (90 мл)
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • гъби - 225 г от бели печурки на четвъртинки
  • червен пипер - 1/4 ч.л. люспи
  • червени чушки - 2 бр., на кубчета
  • домати - 1 кутия (796 мл) нарязани на кубчета домати
  • мащерка - 4 стръка
  • босилек - 1/4 ч.ч. (10 г), нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера на средно силен огън запържете патладжана и лука в ¼ чаша (60 мл). Подправете със сол и черен пипер. Добавете чесъна и гответе 1 минута. Оставете настрана в купа.

В същата тенджера запечете гъбите с люспите от пипер в останалото масло. Оставете настрана с патладжана.

В същата тенджера запечете чушките и тиквичките. Добавете масло, ако е необходимо. Върнете сместа от патладжан в тенджерата.

Добавете доматите и мащерката. Разбъркайте добре. Оставете да заври и оставете да къкри леко в продължение на 15 до 20 минути.

Извадете мащерката и добавете босилека. Регулирайте подправката. Сервирайте с паста, риба, пиле на скара или на пица.

Забележка:

Всеки зеленчук, първо, се приготвя отделно и след това всичко се задушава леко. Някои продукти в тази зеленчукова манджа могат да варират, включително добавяне на зеленчуци (като гъби тук) или различни аромати (като маслини).

Зеленчуковата манджа с патладжан, пипер и гъби е вкусна на пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: